Ny förlust för IFK Göteborg: "Tungt"

Karl Sundström/TT

Publicerad 2024-04-07

Halmstad fick segerjubla på hemmaplan och IFK Göteborg föll för andra matchen i rad.

Utvisning och storförlust i hemmapremiären. Straffmiss och uddamålsförlust i bortapremiären.

IFK Göteborg har fått en tung start på den allsvenska fotbollssäsongen.

Hemma på ett strålande soligt Örjans vall vann Halmstad med 1–0.

– Vi gör en sådan otrolig, otrolig kämpainsats, säger Halmstads Tim Rönning till Discovery+.

Målet kom redan efter två minuters spel då Joseph Baffoe slängde sig fram och stötte in ett inlägg. Senare var det ytterst nära 2–0 då Naeem Mohammed kom helt fri men ”Blåvitts” unge målvakt Elis Bishesari gjorde en bra räddning.

”Kämpar som tusan”

Och IFK Göteborg då? Halmstads Jonathan Svedberg var nära att ge gästerna en väg in i matchen då hans volleyklack touchade den egna ribban. En lättnadens suck för Svedberg, som gjorde ett självmål i premiären.

Men senare i den första halvleken orsakade han en straff.

Arbnor Mucolli fälldes och fick sedan se sin straff räddas av Tim Rönning. Samme Mucolli hade i den andra halvleken ett distansskott i ribban.

Inget Mucolli-mål. Och inget IFK Göteborg-mål i matchen.

Halmstad vann med 1–0 och tog därmed sin första seger för säsongen.

– Vi sade inför den här matchen att Sirius-matchen inte var tillräckligt bra på många plan. Vi kanske inte har så mycket boll men vi kämpar som tusan som ett lag i dag och det ger resultat, säger Rönning.

”Besvikelse över att vi tar noll poäng”

För IFK Göteborg var det säsongens andra raka förlust. I premiären vann Djurgården med 4–1. Hur inhopparen Sebastian Ohlsson kände efter matchen?

– Först och främst besvikelse över att vi tar noll poäng. Jag tycker att vi kontrollerar matchen ganska bra. Vi rullar runt och runt och jag tycker att vi kan få in bollen mer i boxen och med mer kvalitet. Tungt, säger han till Discovery+.