Tur i lottningen - möter kvalspelare

Publicerad 2017-01-13

Tennis. Johanna Larsson hade tur i lottningen till Australian Open. Den svenska tennisstjärnan möter en kvalspelare i första omgången.

Det är dock ännu inte klart vem den 51-rankade svenskan får möta då kvalspelet i Melbourne stoppats av regnavbrott.

Vanligt, sett till att staden brukas sägas ha "fyra årstider på en dag". Ovanligt sett till att det i snitt är mindre än sex regndagar i januari per år.

– Det brukar mest vara skurar, säger tennislegendaren Jonas Björkman.

Redan i en eventuell andra omgång lär det bli svårare motstånd för Sveriges högst rankade tennisspelare. Detta om 18-seedade hemmaspelaren Samantha Stosur, som förra året tog sig till semifinal i Franska mästerskapen och vann US Open 2011, besegrar brittiskan Heather Watson, 75:a i världen.

Larsson hamnade på samma turneringshalva som 22-faldiga grand slam-segraren Serena Williams. Den 35-åriga amerikanskan, som dominerat sporten i många år, går ovant in i turneringen som världstvåa.

Den 28-åriga tyskan Angelique Kerber, som är regerande mästare i Australian Open och US Open, rankas och seedas högst. I första omgången av årets först grand slam-turnering ställs hon mot den oseedade ukrainskan Lesia Tsurenko, rankad 61 i världen.

TT

Följ ämnen i artikeln