Mayweather hyllar Jack inför titelmatch

Publicerad 2017-01-12

Boxning. De har bara förlorat en proffsmatch vardera. Snart ändras det för en av dem.

Den svenske boxningsvärldsmästaren Badou Jack är mer än redo att utmana britten James DeGale om två titlar i supermellanvikt - vilket gör storstjärnan Floyd Mayweather stolt.

Strålkastarna är riktade mot scenen i Highline Ballroom, en nattklubb och konsertlokal i hjärtat av Chelsea på Manhattan i New York. Det är dock inga musiker som slagit sig ned på podiet - utan de två bästa boxarna i supermellanvikt just nu. James DeGale har det röda IBF-bältet framför sig, Badou Jack det gröna från WBC, som anses vara boxningsvärldens tyngsta titel.

Men även om huvudpersonerna heter Jack och DeGale är det en annan figur som stjäl mycket av det samlade medieuppbådets uppmärksamhet - legendariske Floyd Mayweather Jr.

"Som en bror"

Badou Jack, född och uppvuxen i Stockholm, skrev på för Mayweathers stall i början av 2013.

– Han är som en bror för mig. Han har betytt allt för min karriär, tagit min boxning till en helt ny nivå, säger Badou Jack.

Mayweather, som också promotar matchen, tar tillfället i akt att hylla sin protegé inför mästarmötet på Barclays Center på lördag, en så kallad "unification" match eftersom den gäller två titlar.

– DeGale är den bästa boxaren i Storbritannien. Han möter den bästa boxaren i världen. Jag är så stolt över Badou Jack. Han är väldigt ödmjuk, och dedikerad, säger Mayweather bakom sina solglasögon.

"Äntligen dags"

Jacks utmanare James DeGale har inte så mycket att säga, förutom att träningen gått bra.

– På lördag kommer ni att få se två boxare i världsklass kriga, men det råder ingen tvekan om att det är jag som kommer att vinna.

När 33-åringen från Södermalm kliver fram till mikrofonen möts han av jubel.

– Det är en mästare mot en mästare. Nu är det äntligen dags. Jag kommer att bli "unified champion", oavsett vad som krävs.

New York, TT:s utsända

Följ ämnen i artikeln