Götze tillbaka i CL-spel

Uppdaterad 2019-07-03 | Publicerad 2016-03-15

Fotboll. Bayern München har fått tillbaka formen och Mario Götze. Lägg därtill ett nästintill perfekt hemmafacit.

Det blir en tuff utmaning för Juventus i Champions League-returen.

– Vi är optimistiska, säger Bayerns ordförande Karl-Heinz Rummenigge.

Bundesligagiganten har även med sig ett oavgjort resultat och två bortamål från den första matchen i Turin (2-2), vilket inte underlättar för serie A-laget inför onsdagens match på Allianz Arena i München.

Juventus har även fått två skador inför matchen. Det är anfallaren Paulo Dybala och mittfältaren Claudio Marchisio som inte kan åka med till München på grund av mindre skador.

Bayern München har varit i en liten svacka de senaste veckorna. Det tyska storlaget åkte på en chockförlust mot Mainz (1-2) då den 17 matcher långa förlustfria hemmasviten bröts. Men efter lördagens 5-0 mot Werder Bremen är det ingen tvekan om att Pep Guardiolas mannar funnit vinnarspåret igen.

Långa skadeuppehåll

I lördags gjorde den tyske landslagsstjärnan Mario Götze comeback efter nästan fem månaders skadeuppehåll. Även Franck Ribery är sedan en tid tillbaka i spel efter ett längre skadeuppehåll.

Trots förutsättningarna, som gör Bayern München till favorit, varnar Guardiola för Juventus.

– Vi möter ett av de bästa lagen i Europa. De har inte släppt in ett mål i de tio senaste matcherna i ligan så vänta er en väldigt svår och obekväm match, säger spanjoren.

Inte förlorat på länge

Serie A-ledaren är obesegrat i ligan sedan i oktober och har sedan dess vunnit 18 av 19 matcher.

– Det kommer att bli en enorm strid och vi åker till München fyllda av entusiasm och beslutsamhet att vi kommer att gå vidare, säger Juventus- försvararen Leonardo Bonucci.

– Vi vet hur starka Bayern är, men de har också några svagheter som vi ska försöka utnyttja.

I onsdagens andra åttondelsfinal tar Barcelona emot Arsenal. Allt annat än Barcelona-avancemang vore en skräll, eftersom den spanska giganten vann den första matchen i London med 2-0.

TT-Reuters

Följ ämnen i artikeln