Publiksuccén fortsätter – trots biljettkritiken

Linnéa Engholm/TT

Publicerad 2023-01-23

Klart: Sverige möter Egypten i kvartsfinal i handbolls-VM – allt om matchen

Herrarnas handbolls-VM har varit en publikfest för det svenska laget. Inför slutspelet hoppas spelarna på en fortsättning på den succén och ett fullsatt Tele2 arena.

– Det kommer att bli maffigt, säger Oscar Bergendahl.

Det svenska succélandslaget i handboll har förflyttat sig. Bakom sig har man lämnat ett handbollstokigt Göteborg för att i stället ta plats i Tele2 arena i Stockholm.

22 000 åskådare väntas till söndagens finalpass, men redan till på onsdag när Sverige spelar kvartsfinal har nästan 20 000 biljetter sålts.

– Vi förväntar oss en härlig inramning, vi är ju i Sverige och det är kul att så många har köpt biljett. Vi får hoppas att de sista tusentalen köper biljetter så att det blir fullt, det hade varit grymt, säger Max Darj.

Biljettkritik

Arrangörerna har fått kritik för biljettpriserna. För att se finalpasset gäller det att hosta upp drygt 1 000 kronor.

Krister Bergström är vd för VM 2023 och säger att när biljetterna släpptes till mästerskapet kostade de billigaste 150 kronor styck.

– De billigaste säljer slut först, så är det, säger han och berättar att ytterligare 400 av de billigaste biljetterna kommer att släppas inför matchen.

Oscar Bergendahl hoppas att så många som möjligt kan komma och tror inte att huvudstadspubliken kommer att ha svårt att matcha den i Göteborg.

– Vi hoppas såklart att det är lika bra stämning här som det har varit i Scandinavium, och det tror jag inte ska vara några problem, säger han precis innan laget ska åka och inspektera arenan.

”Kommer bli maffigt”

Tele2 arena agerar under fotbollssäsongen hemmaplan åt allsvenska Hammarby och Djurgården. Inför VM-slutspelet har planen halverats och tillfälliga läktare satts upp för att kunna ta emot handbollsfansen.

– Det kommer att bli maffigt och såklart ge oss extra mycket stöd, säger Bergendahl om att spela på Tele2.

Max Darj ser fram emot att få presentera sig för kvartsfinalpubliken.

– Det är en riktigt fräck upplevelse att spela kvartsfinal i sitt hemland, det är få förunnat, säger han och fortsätter:

– Det är inspirerande att vara här. Det har varit en lång väg hit och nu vill man bara springa ut på Tele2.