Kalla borta - men vill åka fort

Publicerad 2016-01-07

Skidor. Touren är körd för Charlotte Kalla. Men tre lopp återstår och ännu har den svenska skiddrottningen chans att visa vad hon går för.

– Jag har tre chanser kvar att åka fort i, säger hon.

De två tunga fallen i Oberstdorf sänkte Charlotte Kallas chanser till en topplacering i Tour de Ski, vinterns viktigaste tävling när mästerskap saknas.

Kalla ligger sexa totalt, men till norskorna i täten är det för långt. Trean Heidi Weng är 2.42 före Kalla. En fjärdeplats och att passera finländskorna Anne Kyllönen och Kerttu Niskanen är realistiskt för den svenska stjärnan.

– Men jag tänker inte på totalen. Jag fokuserar på att göra tre enskilda bra lopp, sade Kalla inför torsdagens träningspass i italienska Toblach, den tredje och nästa sista anhalten på touren.

Fredagens 5 kilometer i fristil bör passa Kalla. Även avslutningen på söndag, men den tunga klättringen uppför slalombacken Alpe Cermis, är som klippt och skuren för svenskan.

Men det är lördagens prövning hon ser mest fram mot, det klassiska masstartsloppet i Val di Fiemme som resulterat i både svordomar och tårar från säväl Kalla som flera av hennes lagkamrater genom åren.

– Jag är verkligen inställd på att köra offensivt där, säger hon.

TT:s utsände, Toblach, Italien

Följ ämnen i artikeln