Supportrar vill flytta omgång i damallsvenskan

Rico Liljedahl/TT

Publicerad 2022-08-28

Jessica Wik tycker att damallsvenskan borde ha högre prioritet än superettan. Arkivbild.

Att den sista omgången i damallsvenskan är schemalagd på en fredag, 4 november, har fått kritik av supportrarna.

Nu har supportrar skickat in ett förslag om ett nytt upplägg till Svenska fotbollförbundet.

Efter ett möte med Elitfotboll Dam (EFD) har damallsvenska supportrar nu skickat in ett förslag om ett nytt datum för sista omgången till Svenska fotbollförbundet.

Med det nuvarande upplägget spelas damallsvenskans sista omgång på fredag, superettans på lördag och herrallsvenskans på söndag. Alla avslutar således seriespelet samma helg.

– Vår match borde ha högre prioritet än superettan, säger guldkandidaten Rosengårds Jessica Wik till Aftonbladet.

Den engagerade Hammarbysupportern Simon Sandström meddelade på sin Facebook att fansen, efter möte med EFD, har mejlat ett förslag till Anna Lögdberg, tävlingschef på Svenska fotbollförbundet.

Supportrarnas förslag innebär att Superettans matchstart skjuts fram med en timme och att damallsvenskan därmed kan spela samma dag med starttiden 13.00.

– Varför spelar vi inte efter varandra? Vår match borde ligga på lördagen och sedan hur de löser det är upp till dem som lägger spelschemat, säger Wik.

I damallsvenskan och superettan är Brommapojkarna den enda föreningen med ett lag i båda divisionerna. Herrarna kämpar i nuläget om avancemang till allsvenskan, medan damerna slåss för sin plats i allsvenskan.