Åberg visar klass – bara ett slag efter

TT

Uppdaterad 2024-04-20 | Publicerad 2024-04-19

Stjärnskottet Ludvig Åberg spelar än så länge stabilt och ligger ett slag efter täten efter den andra rundan på USA-tourtävlingen i South Carolina.

Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Golftalangen från Eslöv, som förra helgen blev tvåa i Masters, ligger för tillfället delad femma inför den tredje rundan. Men delad femma kan låta mindre framskjutet än vad det är – Åberg och två andra spelare har 132 slag hittills. Det är endast ett slag mer än de fyra i tätkvartetten som gått runt på 131 slag.

Åberg gjorde få misstag under fredagens runda. Han åstadkom fem birdies, fyra av dem på de sex sista hålen, och gick runt på 66 slag – precis som under första rundan. Han ligger nu på tio under par.

– Jag var lite hetare från start i går än idag, men jag försökte inte forcera något. Vi (läs: jag och teamet) spelade disciplinerat och avslutade med två birdies efter varandra, en bonus. Men jag är mycket nöjd med hur vi har spelat, säger Åberg efteråt.

Leder gör amerikanerna Tom Hoge, Collin Morikawa, J.T. Poston och österrikaren Sepp Straka. Men Mastersvinnaren Scottie Scheffler har knappat in på täten, efter en mindre lyckad start. Han gick runt på 65 slag och ligger nu tre slag efter täten och två slag efter Åberg.