La Liga polisanmäler rasistpåhoppet

TT-AP

Publicerad 2023-01-03

Real Madrids Vinícius Júnior under uppvärmningen inför matchen mot Valladolid i fredags, där supportrar ropade rasistiska glåpord till honom.

”Rasister fortsätter att gå till arenorna och La Liga gör ingenting”, skrev Real Madrids Vinícius Júnior i sociala medier efter att fotbollspublik kallat honom för ”apa”.

Nu agerar dock den spanska ligan.

La Liga polisanmäler Valladolids supportrar som skanderade rasistiska glåpord mot Vinícius Júnior under ligamatchen i fredags.

Ligan säger att man gett bevis i form av ljud och bild till en lokal domstol. Man vill också att Spaniens fotbollsförbund utreder händelsen och överväger ett möjligt straff för Valladolid.

Efter matchen, som Real Madrid vann med 2–0, skrev Vinícius Júnior på sociala medier att publiken ska ha ropat ”du är en apa” och ha kastat föremål mot honom.

”Rasister fortsätter att gå till arenorna för att titta på den största klubben i världen från nära håll och La Liga fortsätter att göra ingenting”, skrev 22-åringen, som även tidigare varit föremål för rasistiska påhopp.

I fjol skrek Atlético Madrid-supportrar ”du är en apa” till spelaren före en match. Åklagare lade dock ner ärendet på grund av avsaknad av bevis.