Favoriterna tog sina första segrar i superettan

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-04-06

Karim Mammar blev målskytt när Degerfors vann med 2–0 hemma mot Gif Sundsvall i superettan. Arkivbild.

Degerfors och Öster ses som favoriter att sluta i toppen av superettan och efter att lagen kryssat mot varandra (1–1) i premiären kom nu de första trepoängarna.

Degerfors, som åkte ur allsvenskan i fjol, vann med 2–0 hemma på Stora Valla mot Gif Sundsvall efter mål genom Karim Mammar och Pashang Abdulla. Precis innan pausvilan fick bortalaget Kojo Peprah Oppong utvisad efter att han knuffat ner en motståndare.

Öster vände ett 0–1-underläge till 2–1-seger borta mot Varberg. Isak Bjerkebo gav hemmalaget ledningen, men nyförvävet Alibek Aliev kvitterade innan pausvilan. Aliev var inte klar där. Tre minuter in på den andra halvleken skickade 27-åringen även in segermålet för Växjölaget.

Varberg åkte ur allsvenskan förra säsongen och har inlett 2024 med två raka förluster. I premiären föll hallänningarna med 0–1 borta mot Brage.