USA krossade grannen – möter Kina

Tim Dahlbacka/TT

Publicerad 2022-09-30

Breanna Stewart var bästa poängplockare när USA krossade Kanada i semifinalen i basket-VM.

USA hade inga problem att vifta bort grannlandet Kanada i semifinalen i basket-VM i Sydney och vann med förkrossande 83–43.

Amerikanskorna satte tonen direkt och spänningen var död redan efter den första perioden. Då stod det 27–7 i USA:s favör.

Efter den andra hade man utökat till 45–21 och inför den fjärde och sista perioden stod det 67–29.

Väl där kunde USA spela avslappnat och vann till sist med 83–43. Största segerorganisatör var Breanna Stewart som noterades för 17 poäng, följt av Aja Wilson som gjorde 15.

Matchens delikatess stod Sabrina Ionescu för när hon ”beat the buzzer” och kastade in bollen från långt håll precis innan slutsignalen för den tredje perioden ljöd.

Nu väntar final för USA. Där möter amerikanskorna Kina efter en superdramatisk semifinal mot värdnationen Australien.

Med 3 sekunder kvar var det lika när australiske stjärnan Samantha Whitcomb foulade och orsakade straffkast. Där var Siyu Wang iskall, sänkte båda och Kina kunde vinna med 61–59.