Serena: "Största stunden i våra karriärer"

Publicerad 2017-01-26

Tennis. De har varit två av tennisens största stjärnor i nästan två decennier.

Nu står systrarna Venus och Serena Williams i en grand slam-final igen, 36 och 35 år gamla.

– Den här är den största stunden i våra karriärer, säger lillasyster Serena inför finalen i Australian Open.

Venus och Serena Williams hade tennisvärlden vid sina gemensamma fötter under tidigt 2000-tal. De amerikanska systrarna var länge rankade etta respektive tvåa och möttes i fem av sex grand slam-finaler från US Open 2001 till Australian Open 2003.

I början av 2017 är vi där igen. 36-åriga Venus och 35-åriga Serena möts i grand slam-final i Australian Open i Melbourne Park sedan de vunnit sina respektive semifinaler.

– Det här är troligtvis den största stunden i våra karriärer hittills. Jag kan definitivt säga det från min sida, säger den nuvarande världstvåan Serena Williams, som enkelt avfärdade 79-rankade kroatiskan Mirjana Lucic-Bartoni i raka set 6-2, 6-1.

Tuffare för Venus

Venus Williams hade det tuffare i sin semifinal och vände mot 35-rankade landsmaninnan Coco Vandeweghe, 6-7 (3-7), 6-2, 6-3, efter nästan två och en halvtimmes spel.

Senast systrarna möttes i en grand slam-final var för åtta år sedan, i Wimbledon 2009, då Serena vann i raka set 7-6 (7-3), 6-2. Det var senast Venus var i en stor final.

– Jag är inte bara här för att hänga och spela en låtsasmatch. Jag ska fortsätta spela som jag har gjort. Jag har inte direkt spelat dåligt, säger hon.

Sedan några år tillbaka är storasystern Venus diagnostiserad med Sjögrens syndrom som orsakar torr mun och torra ögon. Hon också hade skadeproblem i förberedelserna inför årets första grand slam-turnering.

– Efter allt Venus har gått igenom känns det här som en "win-win"-situation för mig. Jag har varit hos henne hela tiden, vi har bott tillsammans. Jag vet vad hon har gått igenom, säger Serena.

"Aldrig säga aldrig"

TT: Är det här den sista grand slam-finalen mellan er?

– Man ska aldrig säga aldrig, se på oss nu, säger Serena som jagar sin totalt 23:e grand slam-titel.

17-rankade Venus Williams har tidigare vunnit sju grand slam-titlar, den senaste i Wimbledon 2008 mot Serena. Men den tidigare världsettan har trots en 20-årig karriär inom proffstennisen aldrig vunnit Australien Open. I finalförlusten i Melbourne 2003 var det, just det, Serena som stod på andra sidan nät.

– Det var som ett krig, så intensivt, säger Venus om 6-7 (4-7), 6-3, 4-6-förlusten.

TT: Har du revanschlust?

– Det är ett ord jag aldrig använder.

Melbourne, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln