Zlatan sågar LeBron James politiska engagemang

TT

Publicerad 2021-02-26

Zlatan Ibrahimovic tycker inte att Lebron James borde uttala sig politiskt. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic tycker att stjärnor som exempelvis LeBron James bör sluta uttala sig politiskt.

– Jag gillar inte när människor med status uttalar sig politiskt, gör vad du är bra på i stället, säger han i en intervju med Discovery.

Basketspelaren LeBron James har varit väldigt aktiv i Black Lives Matter-rörelsen, och varit en uttalad motståndare till förre presidenten Donald Trump – men Ibrahimovic är inte imponerad.

– Det är det första misstaget kända människor gör. Det är bättre att undvika vissa ämnen och göra vad du är bra på i stället, annars riskerar du att göra saker fel, säger han i intervjun med Discovery och fortsätter:

– Jag spelar fotboll för att jag är bäst på det, jag är ingen politiker. Om jag hade varit det, hade jag sysslat med politik.

Han lägger dock till att han gillar LeBron James, men inte vad han sysslar med utanför planen.

– Jag gillar inte när människor med status uttalar sig politiskt, gör vad du är bra på i stället, säger han.

Uttalandena har mött kritik, men inte från basketstjärnan själv utan från den amerikanske löparlegendaren Michael Johnson.

"Du är riktigt bra på fotboll så du borde inte uttrycka din åsikt om att LeBron använder sina plattformar för att göra skillnad. Eller dina åsikter om någonting som inte har med fotboll att göra", skriver han på Twitter.