Alla franska spelare i träning inför VM-finalen

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2022-12-17

Kingsley Coman uppges vara en av de spelare som riskerar att missa VM-finalen. Arkivbild.

Hur illa är det?

Förkylningar och sjukdomar plågar den franska truppen inför söndagens VM-final mot Argentina.

– Självklart skulle det vara bättre om detta inte hände men vi hanterar det så bra som möjligt med vår medicinska personal, säger förbundskaptenen Didier Deschamps.

Deschamps hade inte hela bilden klar för sig när han på lördagens presskonferens sade han inväntar mer information innan han kan slå fast om någon eller några spelare missar VM-finalen.

Helt klart är det så att Frankrike kämpar för att stoppa spridningen av viruset.

– Jag får lite mer information senare i dag och tänker på det i kväll och kanske i morgon. Och så klart ser vi fram emot att vara redo för denna viktiga match. Vi försöker hantera situationen så bra som möjligt och förbli lugna och fokuserade, sade Deschamps.

– Jag mår bra. När det gäller spelarna så gick jag ganska tidigt i morse så de sov alla.

Alla tränade

På lördagskvällen såg det redan lite bättre ut och till skillnad från de senaste dagarna fanns samtliga 24 spelare med när laget tränade, åtminstone i inledningen av passet.

Mittbackarna Raphaël Varane och Ibrahima Konaté samt anfallaren Kingsley Coman missade fredagens träning sedan de känt sig krassliga. Mittfältaren Adrien Rabiot och försvararen Dayot Upamecano spelade inte i onsdagens semifinal mot Marocko.

Spelare, ledare och annan personal nära truppen har talat om en rad symtom, inklusive feber, magsmärtor och huvudvärk. Det uppger nyhetsbyrån AFP. Vissa spelare har isolerats.

Vid finalseger blir Frankrike första nation, på herrsidan, att försvara sin VM-titel sedan Brasilien 1962.

”Förblir fokuserade”

– Vi är aldrig riktigt förberedda på den här typen av saker men vi försöker förbereda oss på bästa möjliga sätt, säger målvakten och lagkaptenen Hugo Lloris om hälsoläget i truppen.

– Vi förblir fokuserade och naturligtvis ser vi väldigt mycket fram emot att spela en VM-final.