Stjärnbacken ut på bår: "Borta en längre tid"

TT-Reuters

Publicerad 2021-03-29

Floridas Aaron Ekblad, till höger, i ett tidigare bortamöte med Dallas. Arkivbild.

Floridas offensiva stjärnback Aaron Ekblad fick köras ut på bår efter en otäck knäskada i NHL-matchen borta mot Dallas (4–1).

– Vi tror att han blir borta en längre tid, säger Floridas tränare Joel Quenneville.

Den 25-årige kanadensaren landade snett med vänsterbenet efter en sargduell med Dallas finländske back Esa Lindell i mitten av andra perioden och blev liggande. Ekblad grimaserade, tog sig mot ansiktet och fick lugnas av medicinsk personal. Först tio minuter efter den olyckliga sargduellen kunde Floridabacken rullas ut på bår från isen i American Airlines Arena.

Med sina elva mål på 35 matcher är Aaron Ekblad i delad ledning i backarnas skytteliga i NHL. Före skadan i segermatchen mot Dallas hade han assisterat till Jonathan Huberdeaus 3–1-mål.

Efter matchen berättade den 27-årige kanadensiske forwarden att han besökte sin skadade landsman i den andra periodpausen.

– Jag kramade honom och uppmanade honom att kämpa på, säger Jonathan Huberdeau och fortsätter:

– I tredje perioden behövde vi komma ut, spela bra och säkra segern för honom.