Scheffler vann igen: "Otrolig golfspelare"

Carl Göransson/TT

Publicerad 2024-04-15

Världens bästa golfare bara fortsätter att dominera. Ingen kunde rå på Scottie Scheffler i årets US Masters.

Den 27-årige amerikanen gick in i årets första major som den största favoriten på Augusta National sedan Tiger Woods stod på toppen.

I det som ett tag var ett riktigt getingbo på söndagen – en kort stund delade fyra spelare ledningen – var det till slut Scheffler som stack iväg till en seger med fyra slags marginal ned till Sveriges succétvåa Ludvig Åberg.

– Det som gav mig mest momentum i dag var birdieputten på åttan, säger Scheffler som av bara farten också gjorde birdie på nian och tian.

Nästan samtidigt slog Åberg bort sig på elvan och efter dubbelbogeyn där fick Scheffler en lucka han aldrig släppte.

Scottie Scheffler hade redan en grön kavaj efter att ha vunnit Masters 2022 och den senaste tiden har han varit klart vassast på PGA-touren, med två segrar och en andraplats i de tre sista tävlingarna inför Masters.

– Det är svårt att argumentera mot resultaten de senaste veckorna. Jag har spelat riktigt bra golf, säger han.

Ludvig Åberg fick efter sin andraplats frågan om Scottie Schefflers blotta närvaro på ledartavlan påverkar de andra spelarna.

– Både ja och nej. Scottie är en otrolig golfspelare och jag tror att vi alla förväntar oss att han ska vara med där när man kommer till de sista hålen i en tävling. Han har bevisat det gång på gång och jag tror att han gör oss andra bättre. Han gör att man vill slå honom, säger den 24-årige svensken som slutade sin Mastersdebut på totalt sju slag under par.

Scottie Scheffler ser samtidigt fram emot att när som helst bli pappa för första gången. Han var beredd att lämna Augusta om födseln hade varit på gång under Masters.

– Mina prioriteringar kommer ändras väldigt snart och min son eller dotter kommer vara det viktigaste, tillsammans med min fru.

– Men jag älskar fortfarande att tävla och har inga planer på att sluta med det här snart, det är ett som är säkert.