Karlsson hyllas: "Farlig varje gång"

Beatrice Nordensson/TT

Ingela Ahlberg/TT

Publicerad 2023-01-02

San Joses målvakt Kaapo Kahkonen och svenske Erik Karlsson samarbetar för att stoppa Chicagos Patrick Kane.

Erik Karlsson fortsätter att imponera, till och med på lagkamraterna, och utökade poängsviten till 13 matcher när hans San Jose besegrade Chicago med 5–2 i NHL-ishockeyn.

Karlsson noterades för två assist vilket betyder att han nu gjort poäng 13 matcher i följd – klubbrekord. Karlssons svit innehåller 21 poäng (två mål och 19 assist). Den svenske backen ligger på delad femteplats i NHL:s poängliga med 53 poäng och toppar assistligan, tillsammans med Connor McDavid och Nikita Kutjerov, på 40 assist. Och han leder NHL-backarnas poängliga med elva poäng före Josh Morrissey.

– Det är kul att spela hockey just nu även om vi haft en tuff inledning av säsongen. Men det måste vända någon gång och att få starta det nya året med en sådan här vinst är viktigt, säger Karlsson till Expressen.

– Det här är en tuff bransch, där allt handlar om att vinna. Men vi har haft bra stämning i laget hela hösten och kamratskapet är på topp.

Karlssons poängsvit gör intryck på backkollegan och NHL-veteranen Marc-Edouard Vlasic.

– Han skapar någonting varje byte. Han är farlig varje gång han är på isen, säger Vlasic om Karlsson, enligt AP.

Vlasic, 35, gjorde mål i sin 1 200:e NHL-match.

Även den svenske lagkamraten Oskar Lindblom hyllar Karlsson:

– Jag har aldrig sett någon dominera så mycket med pucken på isen som Erik. Hans förmåga att hålla i pucken är oslagbar, säger Lindblom till NBC Sports California, enligt Expressen.

Lindblom svarade även han för två assist i matchen.