Mål, mål, mål.

Erling Braut Haalands hattrick mot Wolverhampton gör att norrmannen redan nu är uppe i 25 fullträffar och stormar fram mot titeln som skytteligavinnare.

Men kan Manchester City även ta sig förbi Arsenal och på nytt vinna Premier League?

Den uppgiften blir svårare för varje omgång.

Haaland bjöd på ännu en uppvisning i effektivitet när City körde över bottengänget Wolverhampton med 3–0 hemma på Etihad Stadium.

Där och då var avståndet till Arsenal nere i två poäng.

På Emirates några timmar senare kunde Manchester United på allvar blanda sig i toppstriden vid vinst mot Arsenal – och samtidigt ge rivalen Manchester City en oönskad hjälpande hand.

Den gavs inte.

Dubbel av Nketiah

I slutminuten slog Eddie Nketiah in sitt andra mål och avgjorde den ytterst underhållande toppmatchen. Till ett öronbedövande jubel firade Arsenal 3–2-segern.

– Man kan se hur mycket det här betyder för alla. De är det enda laget som slagit oss i år och vi ville verkligen vinna i dag framför supportrarna, säger Arsenals Bukayo Saka till Viaplay.

Avståndet ned till City är fortsatt fem poäng – och det med en match mindre spelad.

Men det började bra för United. Marcus Rashford visade sin talang och kompetens när han med ett mäktigt distansskott prickade in matchens första mål. Åtta minuter senare kom kvitteringen i det högkvalitativa toppmötet.

Aaron Wan-Bissaka hade ingen som helst koll på Eddie Nketiah. Arsenalanfallaren smet enkelt förbi Uniteds försvarare och nickade från nära håll in Granit Xhakas inlägg.

Varken David de Gea eller Aaron Ramsdale kan ha varit helt nöjda med sina målvaktsingripanden när antalet mål dubblerades efter pausen. De Gea reagerade sent på Bukayo Sakas vänsterskott och Ramsdales halvdana ingripande på en hörna gav Lisandro Martínez möjligheten att språngnicka in 2–2.

Arsenal pressade hårt för ett segermål – och fick betalt till slut.

Haalands uppvisning

Haaland och hans City – som ska möta Arsenal både borta och hemma – fick jobba för att bryta ned motståndet från Wolverhampton. Först i slutet av första halvlek kom det förlösande ledningsmålet.

Riyad Mahrez drev ned mot kortlinjen och stötte bollen bakåt till Kevin De Bruyne. Belgarens snabbtänkta fotbollsintellekt skickade omedelbart instruktionen till högerfoten att lyfta in bollen mot Haaland.

Norrmannen vräkte sig fram och nickade med kraft in sitt 23:e ligamål för Manchester City, lika många mål som Liverpools Mohamed Salah och Tottenhams Son Heung-Min vann skytteligan på förra säsongen.

Kort senare slängde Wolverhamptons försvarare Nathan Michael Collins ut ett ben som Jack Grealish föll över. Straff? Situationen granskades av VAR-rummet, men Collins kunde andas ut.

Samtidigt gick troligen Haaland miste om möjligheten att göra mål nummer 24.

Fjärde hattricket

Utdelningen kom efter pausen. I rask takt skickade Haaland in straffen till 2–0 och gjorde sedan omgående 3–0 – norrmannens fjärde hattrick för City sedan övergången från Dortmund.

Där tyckte managern Peo Guardiola att det fick räcka och bytte ut Haaland för att spara på krutet.

Leeds och Brentford spelade 0–0 i dagens tredje match.