TT-Sport

Efter Abramovitj sorti – ny ledning i Chelsea

Av: 

TT

Chelsea får ny ledning. Arkivbild.
Chelsea får ny ledning. Arkivbild.

TT-SPORT

Chelsea har utnämnt en ny styrelse. Tidigare sportchefen, ryskan Marina Granovskaja, avgår men bistår klubben till transferfönstrets slut.

I dag tillkännagav Chelsea en rad nya utnämningar till sin styrelse. Ryske Roman Abramovitj, Chelseas tidigare ägare, tvingades sälja klubben tidigare i år. Detta på grund av sanktioner kopplade till Rysslands invasion av Ukraina.

Nu presenterar de nya ägarna en ny ledning för klubben.

– Vi ser fram emot att stödja Thomas Tuchel, Emma Hayes och deras team, och kommer att ge proaktivt och osvikligt stöd för att göra Chelseas lojala supportrar och våra partners stolta, säger Todd Boehly, Chelseas ägare till klubbens webbplats.

Boehly har omedelbart utsetts till styrelseordförande för Chelsea FC.

Chelsea meddelar även att Marina Granovskaja, sportchef, avgår. Boehly kommer att arbeta som tillfällig sportchef tills klubben namnger en heltidsanställd ersättare. Chelsea och Granovskaja har dock kommit överens om att hon kommer att förbli tillgänglig för Boehly och klubben under hela det nuvarande övergångsfönstret.

– Vi tackar Marina för hennes många år av utmärkta tjänstgöring i klubben och önskar henne lycka till i hennes framtida projekt, säger Boehly.

Publisert: