Real Madrid och Real Sociedad utslagna ur cupen

Fredrik Shayn Scherman/TT

Uppdaterad 2022-02-04 | Publicerad 2022-02-03

Alexander Isak och Real Sociedad åkte ut med dunder och brak i den spanska cupens kvartsfinal. Arkivbild.

Alexander Isak har blivit cupmästare en gång i Spanien. Men drömmen om en andra titel med Real Sociedad tog slut i kvartsfinalen av den här säsongens Copa del Rey.

Även Real Madrid är ute, sedan Athletic Bilbao avgjorde i 89:e minuten.

Ja, precis som förra säsongen, då i åttondelsfinal, blev Real Betis för svårt för Real Sociedad.

Då gjorde förra Real Sociedad-stjärnan Sergio Canales ett av målen.

Och även den här säsongen var det två tidigare ”La Real”-spelare som sänkte förra klubben.

Missade jätteläge

Juanmi – i Real Sociedad 2016–2019 – blev den stora hjälten på gamla hemmastadion Anoeta genom att göra två av målen i 4–0-segern. Och vid båda fullträffarna – i 12:e respektive 57:e minuten – inledde Juanmi instinktivt med att fira innan det var som att han kom ihåg vilket motståndet var, varpå 28-åringen sänkte händerna i en mer ursäktande gest.

Willian José, för tillfället utlånad från Real Sociedad till Real Betis, skickade in 3–0 från straffpunkten i slutet av matchen, och Aitor Ruibal fyllde på till 4–0.

Alexander Isak – som blev cupmästare med Real Sociedad säsongen 2019–2020, även om finalen på grund av pandemin sköts fram till våren 2021 – hade ett jätteläge att kvittera i början av den andra halvleken, men Rui Silva i Real Betis-målet svarade för en jätteräddning när Isak såg ut att ha nästan öppet mål. Den svenske landslagsanfallaren blev sedan utbytt i den 83:e minuten.

Real Madrid utslaget

Athletic Club besegrade Real Madrid i Bilbao i den fjärde cupkvartsfinalen med 1–0. Alex Berengue slog till efter ett misstag av Casemiro, vilket var tillräckligt för att skicka Bilbaolaget till semifinal. Athletic Bilbao hade inför mötet förlorat de senaste tre matcherna mot Real Madrid, inklusive finalen i den spanska supercupen i januari. På vägen till den finalen slog Bilbao-klubben ut Barcelona.

– Vi är väldigt stolta för det är svårt att slå ut Barça och Madrid på det här sättet, säger Athletics tränare Marcelino García Toral, enligt AP.

Dystrare var tongångarna från Madridklubben.

– Det gör ont för vi vill vinna allting. Förhoppningsvis kan det här göra oss starkare, säger tränaren Carlo Ancelotti enligt nyhetsbyrån.

Under onsdagen blev Rayo Vallecano (1–0 mot Mallorca) och Valencia (2–1 mot Cádiz) klart för semifinal.

Semifinalerna avgörs i dubbelmöten 9 februari respektive 2 mars.