Damkronorna slog Tjeckien enkelt

TT

Publicerad 2022-12-17

Sveriges målvakt Emma Söderberg och Anna Kjellbin. Arkivbild.

Sverige reste sig efter 2–7-förlusten mot Finland – och besegrade Tjeckien med 4–1.

Efter en jämn matchinledning fick Sverige ett numerärt överläge i slutet av den första perioden. Det utnyttjade Lisa Johansson och satte 1–0 efter 17.39.

I mellanakten fick Damkronorna en drömstart. Thea Johansson dubblade Sveriges ledning efter bara 59 sekunder. Drygt fem minuter senare satte Linnéa Andersson 3–0. Innan andra perioden var över reducerade Tjeckien men närmare än så kom man inte.

I matchens sista minut fastställde Sara Hjalmarsson slutresultatet, 4–1, i tom kasse.

I och med 4–1-segern säkrade Damkronorna tredjeplats i femnationsturneringen i Ängelholm. Sverige vann två av fyra matcher i turneringen. Finland vann alla sina matcher och således även turneringen.