Camper bakom allt i Leksands seger

TT

Publicerad 2020-10-20

Carter Camper blev hjälte för Leksand. Arkibild.

Carter Camper har stått för en succéartad start på sin sejour i Leksand.

På torsdagskvällen visade amerikanen klassen på nytt.

32-åringen låg bakom det mesta när 0-2 blev till 3-2 mot Djurgården i SHL.

– Det var inte den vackraste vinsten, men sköna poäng för oss, säger matchhjälten till C More.

Som vanligt, numera, iklädde sig Carter Camper tillsammans med hans kedjekamrater Peter Cehlárik och Marek Hrivík huvudrollerna för Leksand.

Men i de två första perioderna fick supertrion spela biroller.

För då var det nämligen ett avstängnings- och skadeskjutet Djurgården som styrde och ställde. De 18-åriga jättetalangerna William Eklund och Alexander Holtz såg till att gästerna från Stockholm ledde med 2-0 inför den tredje perioden.

Då klev Camper och Co. in i handlingen.

"Vi tar ansvar"

– Vi hittade ett sätt att komma tillbaka i den tredje perioden, säger Camper till C More.

Tillsammans med Hrivík spelade han fram Cehlárik till 1-2. Sedan var det ombytta roller då Camper och Cehlárik assisterade Hrivík till 2-2-kvitteringen. Och i förlängningen satte Camper själv den avgörande 3-2-pucken.

– I de två första perioderna spelade de ut oss, samtidigt som vi inte var så vassa. Vi var tvungna att skärpa oss, säger Camper.

På nio spelade matcher har Camper, som är ny i Leksand från Utica Comets i AHL, svarat för 15 poäng. Endast Hrivík, med sina 17 poäng, är bättre i hela SHL.

– Vi tar ansvar, säger Camper.

Sjuk Strandberg släpptes av

Djurgården kom som sagt till matchen med både skador och avstängningar - och dessutom fick laget stanna bussen på vägen till Leksand för att släppa av Sebastian Strandberg. På resan upp till Dalarna började han visa sjukdomssymtom, skriver Aftonbladet.

– Vi har sagt att vi ska ta höjd så att vi hela tiden har helt friska spelare i truppen och i omklädningsrumsmiljö. Han visade sig vara lite vissen så då släppte vi av honom, säger tränaren Robert Ohlsson till tidningen.

Strandberg ska nu genomgå ett coronatest.