Ronaldo testad positivt – missar Sverigematchen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: DIOGO PINTO/AFP/TT
Cristiano Ronaldo fick ta plats på en balkong vid Portugals träningsanläggning sedan det konstaterats att han testat positivt för covid-19.

TT-SPORT

Cristiano Ronaldo har testats positivt för coronaviruset och missar Nations League-matchen mot Sverige.

– För vår del vet vi att vi kommer möta ett av världens bästa fotbollslag med eller utan Ronaldo, säger Janne Andersson.

Sveriges förbundskapten fortsätter:

– Det förändrar inget i grunden, men det går inte att komma ifrån att han avgjorde mötet på hemmaplan lite på egen hand med två fina mål. Så ur den aspekten är det kanske bra.

Storstjärnan är isolerad, men mår bra och uppvisar inga symptom. Enligt förbundskaptenen Fernando Santos fick samtliga i laget testats igen när det stod klart att Ronaldo var infekterad.

Ronaldo bröt mot Juventus karantänsregler för att åka till landslagssamlingen i förtid, medan exempelvis Dejan Kulusevski stannade kvar några extra dagar i Turin.

– Dejan följde ju de rekommendationerna de hade och det tycker jag man ska göra i dessa tider. Hur Ronaldo gjort har jag ingen aning om, säger Andersson på presskonferensen inför onsdagens match.

Ronaldo extra viktig

Tanken var att det portugisiska laget egentligen skulle ha tränat i Lissabon under förmiddagen, men utan någon förklaring flyttade man träningen till eftermiddagen. Orsaken tros ha varit att de inväntade svar från de obligatoriska covid-testerna.

Tidigare under samlingen har försvararen José Fonte och målvakten Anthony Lopes fått lämna truppen på grund av positiva coronatest.

– Inget lag som tappar världens bästa spelare kan bli bättre. Det vore konstigt om jag sa annat, men jag har tro på mitt lag att klara av uppgiften. Självklart hade jag velat ha Ronaldo på planen, säger Fernando Santos och fortsätter:

– Vi har testats varje dag. Vi har gjort allt rätt, men det här händer ändå. Det ger en bitter smak, men jag är ingen doktor, så jag behöver inte förstå det. Men vi har gjort allt rätt. Vi har följt alla hälsoregler, men det här hände ändå.

"Kommer någon annan"

Ronaldo stod för två mål i septembermötet med Sverige på Friends arena när han jubilerade och gjorde sitt 100:e och 101:a landslagsmål i karriären.

Sverige slipper nu sin mardrömsmotståndare. Blågult är det landslag som Ronaldo trivts allra bäst mot under sin karriär. 35-åringen har gjort sju mål på Sverige – som är den nation han nätat mot flest gånger, tillsammans med Litauen, under åren.

– Först och främst aldrig kul när någon råkar ut för det, förhoppningsvis är ingen annan smittad av det. Vi vet om Ronaldos kvalité, men spelar inte han kommer någon annan riktigt bra spelare in och ersätter, säger Marcus Berg.

Publicerad: