Ny svensk stjärnmiss – Swenn-Larsson körde ur

Ingela Ahlberg/TT

Publicerad 2022-03-12

Anna Swenn-Larsson körde ur i andra åket i slalom i Åre.

Anna Swenn-Larsson låg trea efter första åket i Åres slalomtävling. Men precis som Sara Hector gjorde i storslalom så körde hon ur i andra åket.

Katharina Liensberger vann.

De svenska alpina stjärnorna hade en misslyckad helg i hemmatävlingen i Åre. Sara Hector, OS-guldmedaljör i storslalom körde ur i storslalomtävlingens andra åk på fredagskvällen och skadade knät. Hon kunde därmed inte ställa upp i slalom.

Precis som Hector låg Swenn-Larsson, VM-silvermedaljör i Åre 2019, trea efter det första åket och körde sedan ur i det andra i slalomtävlingen.

Tyskan Lena Dürr ledde efter första åket, men slutade först på en femte plats. Katharina Liensberger, Österrike, vann med 16 hundradelar före norskan Mina Fürst Holtmann. Michelle Gisin, Schweiz, tog tredjeplatsen.

Liensberger trivs i Åre, vann och kom tvåa i fjolårets två slalomtävlingar i den jämtländska skidorten.

– Åre är speciellt för mig, säger Liensberger i segerintervjun i Viaplay.

– Det var en viktig seger. Det var inte lätt idag och jag gav allt, från start till mål. Jag är väldigt glad över segern.

Enda svenskan som tog sig i mål i två åk var Elsa Fermbäck som slutade på 17:e plats.

Petra Vlhova jagar Mikaela Shiffrin i den totala världscupen. Slovakiskan knappade in genom en fjärdeplats, inför världscupfinalen skiljer 56 poäng. Amerikanskan slutade nia i lördagens slalomtävling.