FC Köpenhamn, med Viktor Claesson (längst till höger) i laget, är klart för Champions Leagues gruppspel. Arkivbild.

De sista lagen till herrarnas Champions League är klara.

Bara ett av dem kommer från Norden.

Viktor Claessons FC Köpenhamn är vidare till gruppspelet, medan norska framgångssagan Bodø/Glimt får nöja sig med spel i Europa League.

Svenska landslagsspelaren Viktor Claessons mål i det första playoffmötet mot turkiska Trabzonspor fick avgörande betydelse i slutändan. För efter 2–1-segern på hemmaplan förra veckan blev det mållöst, 0–0, i returen i Turkiet på onsdagskvällen, vilket räckte för att FC Köpenhamn skulle säkra en plats i Champions League-fotbollens gruppspel.

Däremot tog det stopp för Bodø/Glimt, som hade hoppats bli det första norska laget i Champions League sedan 2007. Det var riktigt nära, men räckte inte hela vägen mot kroatiska Dinamo Zagreb, som till slut gick vidare med sammanlagt 4–2.

Avgjorde i förlängning

Bodø/Glimt hade 1–0 att gå på från hemmamötet, men det underläget vände Dinamo Zagreb på i första halvlek på onsdagen. Mislav Orsic satte 1–0 redan i den fjärde minuten, och tio minuter före paus cykelsparkade Bruno Petkovic elegant in 2–0.

I andra halvlek utjämnade norrmännen genom Albert Grønbæk, och tryckte sedan på för ett avgörande. Men matchen gick till förlängning och där var hemmalaget starkast.

Josip Drmic satte förlösande 3–1 i den 117:e minuten, och i matchens slutsekunder tryckte Petar Bockaj in 4–1 för att helt säkert skicka Dinamo Zagreb till Champions Leagues gruppspel.

Bodø/Glimt kan dock trösta sig med att laget får en plats i Europa League som plåster på såren.

Colak hjälte

Glasgow Rangers har däremot mer Champions League-spel att se fram emot, efter att en Sverigebekanting blivit stor hjälte för skottarna i returen borta mot nederländska PSV Eindhoven. Antonio Colak, som gjorde succé i Malmö FF förra året, blev matchens ende målskytt när han satte 1–0 i den 60:e minuten, vilket innebar 3–2 sammanlagt.

Champions Leagues gruppspel lottas på torsdagen.