Janne Andersson nöjd trots förlusten

Publicerad 2017-10-11

Fotboll. Sverige är klart för playoff till fotbolls-VM i Ryssland nästa sommar. Trots den svaga insatsen borta mot Nederländerna är förbundskapten Janne Andersson nöjd inför dubbelmötet som väntar i november.

– Jag kan inte sitta och vara missnöjd i dag, säger Janne Andersson vid en presskonferens i Amsterdam förmiddagen efter Sveriges 0-2-förlust.

– Sättet vi stänger andra halvlek tycker jag är jättebra gjort.

Vilket land som står mellan Sverige och en VM-plats avgörs vid en lottning på tisdag. Men det blir antingen Italien, Kroatien, Danmark eller Schweiz.

– Det ska bli jättespännande att se vilka vi får möta, säger Janne Andersson.

– Vi har sett lagen som är aktuella att möta, vilket känns väldigt bra.

"Hyfsad koll"

I grunden är det nog bäst att avsluta playoffmötet med en hemmamatch, tror förbundskaptenen. Han tillägger dock att han varit med både om att vinna och förlora oavsett hur spelordningen varit i den typen av dubbelmöte.

Någon önskemotståndare vill Janne Andersson inte nämna.

– Danskarna har jag väl hyfsad koll på, säger han och fortsätter:

– Italien är ju en del "Juve". Det känns som att de som vanligt är väldigt välorganiserade. Pratar vi Kroatien så har de bra individualister i laget. Alla lag är bra.

Andersson tror inte att de potentiella motståndarna ser Sverige som någon önskemotståndare.

– Hade jag varit de andra lagen så hade jag nog tyckt att Sverige ser lite halvjobbiga ut. Jag tror att lagen har ganska stor respekt för oss.

"Märkligaste matchen"

Nederländerna var tvungna att vinna med 7-0 för att ta playoffplatsen från Sverige - men segersiffrorna stannade vid 2-0.

– Det är nog den märkligaste matchen jag har spelat, med de förutsättningarna.

Den svenska insatsen lovade inte gott. Hemmalaget spelade ut svenskarna.

– Tittar man på första halvlek i går så tycker jag att vi har ett väldigt bra samlat försvarsspel, säger Janne Andersson.

– Det vi inte fick till var de offensiva omställningarna.

TT

Följ ämnen i artikeln