Lagkompis hyllar Ibrahimovic: "Gör skillnad"

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2021-01-11

Zlatan Ibrahimovic och Brahim Diaz, två spelare som ligger bakom Milans lyft. Arkivbild.

Milan toppar Serie A och med Zlatan Ibrahimovic tillbaka kan det bära hela vägen till ligaguldet.

Det tror lagkompisen Brahim Diaz.

– Ibrahimovic är en spelare som gör skillnad, säger spanjoren.

Milan har inte vunnit "scudetton" sedan säsongen 2010/2011 – då med Ibrahimovic som en av lagets mest framträdande spelare. Ett år senare försvann svensken till Paris SG.

För ett år sedan kom han tillbaka till en klubb i kris, parkerad långt ned i ligatabellen. Tolv månader senare ser Milan allt mer ut som en kandidat till seriesegern.

Inhopp mot Torino

Diaz kom i början av september till klubben på ett säsongslångt lån från Real Madrid och är en av anledningarna till Milans succé hittills. I lördags spelade den offensive mittfältaren fram till ett mål och fixade en straff i 2–0-segern mot Torino.

Samtidigt gjorde Ibrahimovic comeback efter sitt långa skadeuppehåll. Han spelade de sista fem minuterna, de första i ligan sedan slutet av november. Med tio mål leder han Milans interna skytteliga.

En frisk och formstark Ibrahimovic på planen är av största betydelse för Milan, enligt Diaz.

Delar med sig

– Han delar med sig av sin stora erfarenhet och nu när han är tillbaka kommer vi att göra fantastiska saker. Han har en vinnarmentalitet och tvingar dig att alltid ge allt, han vill få fram det bästa ur oss alla varje dag, säger Diaz till Sky Sports.

Segern mot Torino innebär att Milan – som bara förlorat en match – har tre poäng ned till lokalkonkurrenten Inter efter 17 spelade omgångar.

– Vi är Milan, det i sig räcker för att förstå att vi alltid vill vinna. Som grupp vill vi åstadkomma något stort tillsammans, säger Diaz.

Milan möter Cagliari borta i nästa ligamatch, på måndag i nästa vecka. Helgens toppmatch med svenskintresse spelas på San Siro i Milano: Inter tar emot Juventus med Dejan Kulusevski.