Hazard nätade för Real – Barça tappade poäng

TT

Publicerad 2020-10-31

Eden Hazard nätade för Real Madrid. Arkivbild.

Tillbaka i startelvan – och målskytt direkt. Eden Hazards tunga vänsterskott visade vägen när Real Madrid slog Huesca med 4–1.

Avståndet ned till Barcelona ökar efter katalanernas kryss mot Alavés.

Eden Hazard har inlett säsongen skadad, men den belgiske stjärnan fick göra ett 20 minuter långt inhopp mot Mönchengladbach tidigare i veckan.

Mot nykomlingen Huesca fick Hazard för första gången en plats i startelvan och i 40:e minuten tackade han för förtroendet från tränaren Zinedine Zidane. Hazard tog emot bollen, vände kvickt och drog från distans iväg ett tungt vänsterskott som skruvade sig in i mål nära stolpen. Målfirandet var märkligt sammanbitet, med tanke på att det var Hazards första ligamål för Real Madrid på drygt ett år.

Karim Benzema hann spä på ledningen till 2–0 redan innan paus och den franske anfallaren satte senare också punkt för målskyttet när han gjorde 4–1 i ett höstsoligt Madrid. Däremellan nätade dessutom Federico Valverde för Real, som toppar en något haltande La Liga-tabell med 16 poäng efter sju matcher.

Atlético Madrid har på bara sex matcher spelat ihop 14 poäng, efter 3–1-segern mot Osasuna i Pamplona.

Värre är läget för Barcelona, som bjöd Alavés på ett ledningsmål i lördagens sena kvällsmatch. Gerard Piqué passade hem till målvakten Neto, som drällde med bollen så mycket och länge att Luis Rioja kunde sno den och promenera in med 1–0 till hemmalaget efter en halvtimmes spel. Antoine Griezmann kvitterade påpassligt i mitten av andra halvlek, kort efter att Alavés drabbats av en utvisning.

Men trots en intensiv jakt på ett segermål fick ett för dagen rosaklätt Barcelona nöja sig med 1–1 och står på åtta poäng efter sex matcher.