Åberg slog av klubban – ligger sexa ändå

Kasper Ljungström/TT

Uppdaterad 2024-04-07 | Publicerad 2024-04-06

Ludvig Åberg var med om något smått osannolikt under lördagen. Arkivbild.

Smått makalösa scener utspelade sig när Ludvig Åberg klättrade i resultatlistan under tredje rundan på PGA-tourtävlingen i Texas.

Svensken slog sönder sin klubba på det 17:e hålet, men gjorde trots det birdie, klättrade 28 placeringar och ligger på sjätte plats inför söndagens avgörande.

Det var på det 17:e hålet (åttonde för Åberg som gick ut på hål 10) av den tredje rundan i Valero Texas Open på PGA-touren som det märkliga inträffade.

Ludvig Åberg ställde upp sig med drivern för att nå green på par 4-hålet på ett slag. Men mitt i svingen, precis efter att svensken träffat bollen flög klubbhuvudet plötsligt av, och svensken kunde rejält förvånat titta på sin trasiga klubba.

Trots det flög bollen 275 meter, och rullade ned på green, drygt fyra meter från hål.

Åberg missade dock eagleputten, men gjorde en mycket enkel birdie.

– Jag vet inte vad som hände. Det kändes som en bra sving, men jag såg inte vart bollen var på väg för jag tittade bara på vart klubbhuvudet tog vägen. Det var en konstig upplevelse, och jag hoppas inte att det händer allt för många gånger i framtiden, säger Åberg skrattandes i Discovery+.

Åberg fick en ny driver, och kunde fortsätta sin runda utan större spelavbrott.

Svensken klättrade också rejält på resultatlistan under dagen. Åberg slutade dagen som ensam sexa med fem under par, totalt sex under par.

Han ligger inför fjärde rundan nio slag efter ledande Akshay Bhatia.

Även Alex Norén har klättrat rejält och ligger efter tredje rundan på en delad sjundeplats, ett slag efter Ludvig Åberg.