Rögle behåller sin SHL-plats

Publicerad 2017-03-30

Ishockey. Fjärde raka segern kom efter ett suddendrama borta mot Bik Karlskoga, 5-4.

Först i femte perioden kunde Rögle jubla åt att SHL-kontraktet är säkrat.

– Det är klart att det är skönt vinna en sån här match. Kvalmatcher är det värsta man kan spela... och när det blir så här, säger Rögletränaren Anders Eldebrink märkbart lättad efter slutsignalen i Nobelhallen.

Kvalmatcherna mellan Rögle och Karlskoga har varit svängiga och chansrika - och alla har slutat med seger för Ängelholmsklubben som till sist vann matchserien med 4-0. Lättnaden och lyckan var fullständig när Rögle, som var rena slagpåsen i SHL, till sist jublade åt det säkrade kontraktet.

Men det satt långt inne - när 17 sekunder återstod av ordinarie tid kvitterade Karlskoga till 4-4 - och först i den femte perioden avgjorde Felix Schütz när han fastställde slutresultatet 5-4.

– Vi gör det bra som vinner med 4-0 i matcher. Sen är det lite onödigt nu i kväll att vi släpper in de två sista i tredje perioden så de kommer upp till 4-4, säger Eldebrink och tillägger med glimten i ögat:

– Fast vi gjorde allt för spänningen. Och sen visar vi tålamod och kan avgöra.

Hedberg igen

Inte helt oväntat var det glödhete Edwin Hedberg som inledde målskyttet i Nobelhallen.

Sex minuter in första perioden tryckte Hedberg in pucken i mål bakom Emil Kruse i hemmakassen. Hedbergs succé i kvalet har varit total - forwarden har gjort mål i varje match mot Bik Karlskoga. Och för första gången i matchserien gjorde faktiskt Rögle första målet.

Bara några sekunder in i andra perioden styrde Karlskogas forward Alexandre Lavoie in 1-1 mellan benen på Rögles målvakt Anders Lindbäck i spel i numerärt överläge. Knappt tre minuter senare tog Rögle återigen ledningen när Dominik Granak skickade i väg ett skott från backposition och pucken letade sig in bakom en skymd Emil Kruse.

Jobbig säsong

Tredje perioden blev högdramatisk. Först satte Sebastian Collberg tidigt 3-1 för Rögle. Tolv minuter senare tryckte Juliuz Persson in Karlskogas andra mål och hoppet tändes i Nobelhallen. Men när tre minuter återstod av ordinarie tid sköt Daniel Sylwander 4-2 i öppen bur.

Bik Karlskoga hade då tagit ut målvakten och satsat på en extra utespelare. Och hemmalaget gav sig inte. Simon Mattsson stormade fram och reducerade till 3-4. Och när klockan stod på 19.43 satte Theodor Lennström kvitteringen i öppen bur, efter rena klapp klapp-spelet.

Fjärde perioden blev mållös. Först 14.20 in i femte perioden avgjorde Felix Schütz när han överlistade Emil Kruse.

– Det har varit en fruktansvärt jobbig säsong för laget, inte minst med alla skador. Jag är övertygad om att om vi haft vissa spelare kvar så hade vi haft 20 poäng till och sluppit kval. Men det är mitt ansvar att hitta vägar att vinna och jag lyckades inte göra det. Så jag tycker att det är mitt ansvar att vi hamnade i kvalserien,säger Eldebrink.