Dålig kyckling stoppade Wallmark: "Inte roligt"

Göran Sundberg/TT

Publicerad 2022-05-20

Lucas Wallmark gläds över att vara frisk igen och redo för spel mot USA efter matförgiftningen.

Lucas Wallmark är tillbaka efter att ha missat de två senaste matcherna.

Nu kommer förklaringen till bortavaron: matförgiftning.

– Det måste ha varit dålig kyckling eller något sånt, säger han.

Wallmark, center i förstakedjan i de två första matcherna, missade segrarna mot Storbritannien (6–0) och Finland (3–2 efter straffar.

Den svenska lagledningen försökte smyga med varför Wallmark saknades, nu berättar han själv:

– Jag åkte på en matförgiftning. Det var inte kul, men jag gör det hellre nu än senare under turneringen.

Han berättar att han mådde riktigt ynkligt.

– Ja, man var inte den starkaste. Det kanske man inte är i vanliga fall heller, hehe, men det var inget roligt. Men det gick över på något dygn, så det var skönt, säger Wallmark som är redo för spel mot USA på lördagsförmiddagen.

”Grym förstärkning”

När han försvann blev det forwardskris, men efterhand har NHL-förstärkningarna kommit in på löpande band.

Den senaste i raden som är klar: William Nylander. Han hinner inte komma i tid till USA-matchen utan spelar från och med söndagsmatchen mot Norge. Lucas Wallmark är en stark kandidat att spela bredvid Nylander.

– Det blir väl huggsexa om det. Nej, men vi har många bra spelare, men det är så klart att ”Nyllet” är en stjärna, en artist, han kommer att göra laget bättre så klart. Det är en otroligt offensivt skicklig spelare, en grym förstärkning, säger han.

Spel i Schweiz

Under sjukdomen blev det också officiellt att Lucas Wallmark har skrivit kontrakt med Zürichklubben ZSC Lions till nästa säsong där förre förbundskaptenen Rikard Grönborg är tränare och Peter Popovic assisterande. Wallmark köpte sig ju ur sitt KHL-kontrakt med CSKA Moskva när Ryssland invaderade Ukraina.

SHL var aldrig ett alternativ:

– Nej, inte just nu. Jag ville vara kvar utomlands. Jag har hört mycket bra om klubben och staden, känner tränarna, jag hoppas vi kan vinna en titel, säger han.