MFF föll igen – fortsatt utan poäng i Europa League

Mattias Owen/TT

Publicerad 2022-10-27

Malmö FF-målvakten Ismael Diawara ser Teddy Teumas avslut gå in i mål. Royale Union Saint-Gilloise vann matchen med 2–0.

Malmö FF:s Europahöst fortsätter att gå i moll.

0–2 hemma mot Royale Union Saint-Gilloise innebär att MFF fortsatt är utan poäng i Europa League-gruppspelet.

Fotbollsåret 2022 vill Malmö FF nog helst glömma.

I allsvenskan har det regerande mästarlaget sedan länge spelat bort sig från såväl Europaspel nästa säsong som SM-guld i år.

Europa League har heller inte blivit den källa till glädje skåningarna hoppats. Efter fyra raka förluster stod det redan inför kvällens hemmamatch mot belgiska Royale Union Saint-Gilloise klart att MFF kommer att sluta sist i gruppen.

Nu kom den femte nollpoängaren.

Teddy Teuma var en av förgrundsfigurerna när det belgiska laget vann det svängiga mötet i Heverlee tidigare i höstas.

Även den här gången stod han i centrum.

På Stadion i Malmö gjorde maltesen 1–0 för bortalaget redan efter tio minuter och spelade sedan fram ivorianen Jean Lazare Amani, som fastställde slutresultatet strax före paus.

Malmö FF har en chans kvar att spräcka nollan i poängkolumnen då man i nästa vecka möter Braga på bortaplan.