MFF avfärdade Hammarby enkelt: "Starkt lag"

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-04-07

Malmö FF:s Taha Ali, Isaac Kiese Thelin, Erik Botheim och Sebastian Nanasi jublar hemma mot Hammarby.

Utspelningen av IFK Norrköping i premiären följdes upp av komfortabla 2–0 hemma mot Hammarby.

Storfavoriten Malmö FF har än så länge motsvarat förväntningarna.

– Vi har fler än 22 spelare som går in i varje startelva i allsvenskan, säger tvåmålsskytten Isaac Kiese Thelin.

Efter den succéartade säsongen med IFK Värnamo förra året – en fin femteplats – ska tränaren Kim Hellberg lyfta Hammarby till högre höjder efter fjolårets sjundeplats i allsvenskan.

Det blev seger i premiären hemma mot Kalmar (3–1), men spelmässigt imponerade inte Stockholmslaget.

Nu väntade regerande mästarlaget Malmö FF, som i sin premiär körde över IFK Norrköping med hela 5–1 på bortaplan.

”Roliga matcher”

– Två lag som vill attackera, som vill pressa. Så har det alltid varit när man möter Kims lag, det blir roliga matcher, sade MFF-tränaren Henrik Rydström till Discovery+ inför avspark.

Under hela första halvlek inför 21 357 åskådare i ett soligt och vårvarmt Malmö var det dock enbart ett lag som attackerade och pressade – hemmalaget MFF.

– Jag tycker vi gör en jättebra insats. Vi har full kontroll, i första halvlek tror jag knappt att de har ett läge, säger anfallaren Isaac Kiese Thelin till tv-kanalen efter matchen.

Denna säsong har ett bolltrillande Malmö fått ett mer varierat spel. Effektivitet på fasta situationer och vassa kontringar har fått plats i verktygslådan.

Det var just en omställning som ledde till 1–0 i den 34:e minuten. Sebastian Nanasi vände upp på mittplan efter en vunnen boll och helt plötsligt var det ett gapande hål i Hammarbys backlinje. Han trädde in bollen till Isaac Kiese Thelin, som i friläge kunde skicka in ledningsmålet bakom Oliver Dovin.

Tidigt 2–0-mål

När den andra halvleken skulle starta hade Hellberg bytt in Tesfaldet Tekie och Viktor Djukanovic till förmån för Fredrik Hammar och Deniz Gül.

Tre minuter efter avspark stod det 2–0 till MFF. Med en touch på bollen spelade hemmalaget bort bortaförsvaret och fjolårets allsvenska skyttekung Kiese Thelin (16 mål) kunde på den bortre stolpen stötta in sitt andra mål för dagen och det tredje i allsvenskan för säsongen.

Matchen var punkterad och MFF kunde börja fundera på bortamatchen mot Värnamo i nästa omgång. Då tar Hammarby emot Elfsborg.

– Vi har ett otroligt starkt lag. Vi har fler än 22 spelare som går in i varje startelva i allsvenskan, säger Kiese Thelin.