Eriksson om Harder: "Helt fantastiskt"

David Hjorter/TT

Simon Norberg/TT

Publicerad 2020-09-01

Danska fotbollsstjärnan Pernille Harder, 27, lämnar tyska storlaget Wolfsburg för spel i Chelsea.

Då jublar flickvännen Magdalena Eriksson, 26.

"Vi har kämpat med långdistans i över tre år och att äntligen få ha en vardag tillsammans känns bara helt fantastiskt", skriver Chelseakaptenen till TT.

Efter tre och en halv säsong i det tyska storlaget Wolfsburg lämnar nu danskan Pernille Harder för nya utmaningar i Chelsea i den engelska ligan. 27-åringen, som skrivit på ett treårskontrakt med Londonlaget, blir därmed klubbkamrat med bland andra svenska landslagsförsvararen och partnern Magdalena Eriksson.

"På ett personligt plan känns det givetvis helt fantastiskt. Vi har kämpat med långdistans i över tre år och att äntligen få ha en vardag tillsammans känns bara helt fantastiskt", skriver Eriksson i en kommentar till TT.

Harder och Eriksson spelade tillsammans under tre år i Linköping innan de valde spel utomlands i olika länder.

"Är jätteglad"

"Jag vet att Pernille var otroligt taggad på en ny utmaning och med allt som händer i den engelska ligan, med alla fantastiska spelare som kommer hit, så var hon extremt sugen på att komma hit. Så jag är jätteglad för hennes skull att det löste sig."

I helgen var danskan med när Wolfsburg förlorade Champions League-finalen mot franska Lyon (1–3) i San Sebastián, Spanien. Chelsea besegrade å sin sida Manchester City (2–0) i Community Shield på Wembley.

Debut på söndag?

"Det är ytterligare ett fantastiskt statement från Chelsea. Man har uttryckligen sagt att man vill bli bäst i Europa, bäst i världen, och med värvningar som dessa visar man det i handling också. Det ska bli otroligt intressant att följa Pernille i den engelska ligan", skriver Magdalena Eriksson.

Den danska landslagsanfallaren kan debutera för den regerande ligamästaren i söndagens premiär i Super League, borta mot Manchester United.