Bik Karlskoga vann seriefinalen

Publicerad 2016-12-06

Ishockey. Hockeyallsvenskans hetaste spelare låg däckad inför seriefinalen - men Bik Karlskogas Carl Persson reste sig och gjorde ett av målen när succénykomlingen Västervik besegrades på bortaplan med 4-1.

Persson gav klartecken till spel på matchdagen och gjorde sitt 15:e mål för säsongen när han kvitterade till 1-1 i första perioden.

Perssons mål kom i numerärt överläge där laget hade släppt in Västerviks ledningsmål bara 30 sekunder tidigare genom Emil Georgsson.

Carl Persson leder poängligan i allsvenskan med 27 poäng efter 25 matcher och hans 15 mål är näst bäst i serien.

Fredrik Höggren gav Karlskoga ledningen i slutet av den andra perioden och när Carl Berglund sköt 3-1 efter 16.10 av den tredje var seriefinalen avgjord. Både Thomas Valkvae-Olsen och Alexandre Lavoie bidrog med två assist vardera och målvakten Emil Kruse tog 35 av 36 skott.

Bik Karlskoga, som tog sin femte seger på de senaste sex matcherna, leder allsvenskan med tre poängs marginal till Västervik på andra plats.