Anton Johansson/TT

Publicerad 2023-01-04

Harry Kane (höger) gjorde två mål för Tottenham.

Tottenham är tillbaka på vinnarspåret.

Borta mot Crystal Palace vann man klart med 4–0 – utan skadade Dejan Kulusevski.

Det började dock lite trögt för Tottenham, som inte hade vunnit någon av sina två matcher sedan fotbolls-VM, och man gick in till pausvila utan mål på kontot.

Men i andra halvlek lossande det rejält. Harry Kane gjorde två mål på fem minuter och Tottenham kunde segla vidare mot tre poäng. Till slut vann man med 4–0.

Men det var alltså utan svenske landslagsstjärnan Dejan Kulusevski. 22-åringen dras med en muskelskada och kom inte till spel för andra matchen i rad.

– Jag vet inte när han kan vara tillbaka, sade Tottenhams tränare Antonio Conte till Sky Sports inför matchen.

För Aston Villa var Robin Olsen förpassad tillbaka till bänken. Argentinske VM-målvakten Emiliano Martinez hade firat klart och gjorde sin första match efter VM-guldet i december.

Då släppte argentinaren in en boll när Aston Villa fick 1–1 hemma mot Wolverhampton. Ludwig Augustinsson byttes in i 67:e minuten.