Madelen Janogy och Nina Jakobsson var tillbaka i Piteå.

Då såg duon till att sänka sin gamla klubb och säkra tre tunga poäng för Hammarby.

I Örebro blev det dramatiskt när Kifs möte med Kristianstad fick avbrytas sedan blixten slagit ned i närheten av arenan.

Madelen Janogy visar stormformen inför de kommande OS-uttagningarna.

Redan efter ett par minuter kunde Janogy ge ”Bajen” ledningen på straff och efter pausen klev 25-åringen fram på nytt och skickade in 2–0 på ett skott som Nichole Persson i Piteåmålet inte räknat med.

På tilläggstid kunde inbytta Nina Jakobsson, även hon med ett förflutet i Piteå, fastställa slutresultatet 3–0.

Kristianstad besegrade Kif Örebro på bortaplan med 2–0 och skuggar toppduon Rosengård och Häcken på tredje plats.

Det blev en dramatisk match som fick avbrytas i den 86:e minuten sedan blixten slagit ned i närheten av arenan vilket sedan följdes av ett ordentligt skyfall.

Efter ett cirka 45 minuter långt uppehåll kom matchen i gång igen.

Sveindis Jane Jondottir hade gett gästerna en rivstart med ledningsmål redan i femte minuten och efter blixtavbrottet fastställde Therese Åsland 2–0 på tilläggstid.

Karin Lundin brände en straff för hemmalaget ett par minuter efter gästernas andra mål.