Publicerad 2024-04-06

Jacob Bergström firar efter 1–0 på Strandvallen.

Norrköpingsförsvaret slarvade med bollen, och Jacob Bergström var inte sen på att utnyttja det.

Hans Mjällby har nu fått en fin start på allsvenskan, hemmalaget vann med 3–0.

Efter 1–0 borta mot Häcken i premiären fortsatte Mjällby på det vinnande spåret hemma mot Norrköping. Laget fick dock hjälp att ta ledningen i den 14:e minuten.

På en inspark valde Norrköpingsmålvakten Oscar Jansson att spela kort till Kevin Höög Jansson på vänsterkanten, som snabbt spelade tillbaka bollen in i eget straffområdet. Det var bara det att ingen av Norrköpingsspelarna eller målvakten såg det komma.

Istället plockade Mjällbys Alexander Johansson upp bollen, passade Jacob Bergström och anfallaren sköt enkelt in 1–0 från nära distans.

Sedan utökade Mjällby till 2–0 efter en frispark som Rasmus Wikström kunde nicka över Jansson i mål. Ett frisparksmål från Mjällby är ingen tillfällighet, menar målskytten.

– Dagen innan match så tar vi en ganska stor del av träningen och går igenom fasta situationer, säger Wikström till Discovery+.

– Vi tränar mycket på det.

I den 25:e minuten tilldelades Mjällby en straff som Alexander Johansson inte lyckades förvalta. Placeringen, ganska långt från Oscar Janssons högra stolpe, var inget problem för målvakten.

Istället kom 3–0-målet från Mjällbys Nicklas Røjkjær i den andra halvleken, som också blev slutresultatet.

Norrköping har därmed idel förluster på två försök i allsvenskan 2024.