Juniorkronorna kan möta Tjeckien igen: "Öppet"

Ibraheem Alsalman/TT

Publicerad 2023-01-02

Tjeckien klart för JVM-semifinal efter stor seger mot Schweiz med 9–1.

Tjeckien vann planenligt mot Schweiz med förkrossande 9–1 i sin kvartsfinal och är klart för JVM-semifinal i ishockey.

Nu väntar, med största sannolikhet, Sverige.

– Ett väldigt tufft motstånd, säger Juniorkronornas förbundskaptenen Magnus Hävelid om Tjeckien till TT.

Det blev aldrig spännande i den andra kvartsfinalen i JVM i Kanada. Den mellan Tjeckien och Schweiz i Halifax. Detta trots att det faktiskt var schweizarna som tog ledningen redan efter 22 sekunder.

Men sedan var det roliga över.

Efter 40 spelade minuter hade Tjeckien gjort sju mål. Och när matchen var färdigspelad var resultatet 9–1.

Tjeckien var, inför matchen, favoriter, men att det skulle bli en sådan här kross, hade nog många inte förväntat sig. Schweiz hade tidigare under turneringen imponerat spelmässigt och slagit bland annat Finland i gruppspelet.

Men 9–1 blev det och nu ställs, med stor sannolikhet, Tjeckien mot Sverige i den ena JVM-semifinalen i Halifax, Kanada, på onsdag kväll eller natten mot torsdag svensk tid. Två lag som redan har mött varandra i årets upplaga av juniormästerskapet – då i gruppspelet. Juniorkronorna vann då med 3–2 efter förlängning.

– Det ligger öppet. Vi vet att det är ett väldigt tufft motstånd. När vi mötte dem senast så drog vi det längsta strået och jag tror att det kommer bli en lika jämn match även den här gången, säger Sveriges förbundskapten Magnus Hävelid till TT.

Semifinalerna spikas helt först efter att alla kvartsfinaler spelats klart. USA:s match mot Tyskland inleddes vid 22 och Kanada möter Slovakien med första nedsläpp vid 00.30, natten mot tisdag svensk tid.