Publicerad 2016-10-10

Fotboll. Ett distansavslut från Paul Pogba.

Det räckte för en fransk trepoängare i Amsterdam.

Segersiffrorna skrevs till 1-0 i stormötet borta mot Nederländerna.

Frankrike har inlett VM-kvalet precis som Sverige: med två segrar, ett kryss och 5-1 i målskillnad.

Andra vinsten kom på nederländsk mark.

Och det var Manchester Uniteds stjärnmittfältare Paul Pogba som ordnade detta. Efter en halvtimme drog han till utifrån. Hemmamålvakten Maarten Stekelenburg lyckades inte tippa bollen utanför utan såg den i stället hamna i mål.

Pogba hade i andra halvlek ytterligare en chans att näta, men den gången räddade Stekelenburg fransmannens nick.

Nederländerna skapade inte särkilt många chanser, men Memphis Depay var nära en kvittering i slutminuterna.

De orangea lämnade därmed planen utan poäng - och med två skador. Quincy Promes, som gjorde de två inledande målen i 4-1-segern mot Vitryssland i fredags, klev av redan efter en kvart och när timmen var spelad gjorde Georginio Wijnaldum detsamma.

Tredje matchen i kvalgruppen slutade 1-1. Efter en dramatisk avslutning.

Vitryssland tog ledningen i den 80:e minuten, men Luxemburg kvitterade fem minuter senare - trots att laget var en spelare färre hela den andra halvleken.