Boston sopade hem första kvarten mot Florida

TT

Publicerad 2024-05-07

Bostonförsvararen Brandon Carlo blev målskytt – bara timmar efter att ha blivit tvåbarnsfar.

Boston tog hem den första kvartsfinalen i NHL-slutspelet med 5–1 mot Florida. Amerikanen Brandon Carlo blev målskytt – bara timmar efter att ha varit med vid sin sons födelse.

– Vi skyndade på det så mycket vi kunde, säger Carlo.

Boston gick vidare på marginalen genom vinst i förlängningen mot Toronto i den helt avgörande sjunde matchen i åttondelsfinalen i Stanley Cup-slutspelet.

I den första matchen i kvartsfinalen, som också spelas i bäst av sju, var det inte mycket snack om saken trots att Florida tog ledningen.

Boston vann till slut med 5–1 efter att ha vänt matchen i den andra perioden. För Brandon Carlo blev det ett minnesvärt dygn. Bostonförsvararen fanns inte med sitt lag på måndagsmorgonen, i stället var han vid sin frus sida medan hon födde parets andra barn.

– Vi skyndade på det så mycket vi kunde. Vi vände runt henne och ställde henne upp och ned, vad vi än kunde göra för att få ut bebisen, säger Carlo.

Ut kom en liten pojke, och Carlo kunde via privatjet ansluta till laget i Florida i tid för matchen – och väl på isen dessutom målskytt genom att sätta 3–1-målet.

En stor del i segern hade också Bostonmålvakten Jeremy Swayman (svenske Linus Ullmark fick följa det hela från bänken) som motade 38 skott, tre av dem från Oliver Ekman-Larsson.