Daniel Kihlström/TT

Kasper Ljungström/TT

Publicerad 2024-04-06

Erling Braut Haalands måltorka är över.

Efter en månad utan mål nätade norrmannen när Manchester City vann med 4–2 borta mot Crystal Palace i Premier League-fotbollen.

Svenske landslagsanfallaren Alexander Isak blev mållös när hans Newcastle slog Fulham med 1–0.

Haalands mål i den 66:e minuten betydde 3–1 för Manchester City mot Crystal Palace på bortaplan och det var 23-åringens 19:e Premier League-mål denna säsong.

Samtidigt var det första fullträffen sedan norrmannen – som leder skytteligan – nätade hemma mot FC Köpenhamn i åttondelsfinalen av Champions League den 6 mars.

Två mål av De Bruyne

Haaland har gått mållös mot toppkonkurrenterna Liverpool (1–1) och Arsenal (0–0) i ligan, mot Newcastle (2–0) i kvartsfinalen av FA-cupen och två landskamper med Norge.

City vände ett tidigt 0–1-underläge till seger med 4–2 mot Crystal Palace. Belgaren Kevin De Bruyne svarade för två av målen.

Isak mållös – och Olsen bänkad

Landslagsanfallaren Alexander Isak hade gjort mål i fyra raka Premier League-matcher (totalt fem mål), men blev nu mållös borta mot Fulham. Newcastle var utspelat under den första halvleken, men vann till slut med 1–0 efter att Bruno Guimarães avgjort i den 81:a minuten.

Både Isak och Emil Krafth spelade hela matchen. Isak står noterad för 15 ligamål den här säsongen.

Det var de enda svenskbidragen i Premier League under lördagen. Landslagsmålvakten Robin Olsen fick stå senast för Aston Villa borta mot Manchester City (1–4-förlust), men hemma mot Brentford var Emiliano Martinez tillbaka mellan stolparna när lagen spelade 3–3.

Arsenal hakar på i toppen

Efter Citys vinst hade Arsenal kniven mot strupen för att inte tappa på titelkonkurrenterna när laget gästade Brighton senare under kvällen.

Londonlaget darrade inte på manschetten. Arsenal styrde spelet redan från start, och efter en dryg halvtimme gick Gabriel Jesus i backen, och domare visade straff för bortalaget. Bukayo Saka gjorde inget misstag och gav ”The Gunners” ledningen.

I den andra halvleken dubblerade Kai Havertz ledningen när han gjorde 2–0, och Trossard fastställde sedan slutresultatet när han chippade in 3–0 mot sitt gamla lag.

I och med vinsten går Arsenal upp som ny tabelletta, men med en match mer spelad än Liverpool som under söndagen har chansen att gå om igen. Liverpool, som är en poäng bakom Arsenal, möter Manchester United 16.30.