Andersson om Zlatan: "Varken bu eller bä"

TT

Publicerad 2022-09-15

Sveriges förbundskapten Janne Andersson tillsammans med Zlatan Ibrahimovic under en landslagsträning i våras. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovics framtid i fotbollslandslaget är fortsatt oviss. Sveriges förbundskapten Janne Andersson har inga nya besked att ge i frågan.

– Vi har varken sagt bu eller bä, säger han till Aftonbladet.

Janne Andersson blev hembjuden till Zlatan Ibrahimovic för en långlunch i Milano i somras. Men förbundskaptenen har i dagsläget inget svar på om det kan bli en återkomst i landslaget för den snart 41-årige anfallaren.

– Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Han är ju väldigt intresserad av svensk fotboll och dess utveckling. Där har vi mycket att prata om, så vi satt några timmar kring det, säger Andersson till Aftonbladet.

– Vi har varken sagt bu eller bä. Först ska han bli frisk men det skulle inte förvåna mig om han når den nivån igen. För det är en jäkla nivå på den killen.

Milanstjärnan missar troligen resten av året då han återhämtar sig efter en knäoperation. Men Janne Andersson ger ändå inte upp hoppet om en landslagscomeback för Ibrahimovic.

– Jag kan bara konstatera att han har en otrolig skalle, attityd och inställning som är svår att slå och det krävs sådana saker för att komma tillbaka hela vägen. Och jag blir inte förvånad om han klarar det.