Kalla åtta i Davos: Fick ut det jag hade

Publicerad 2017-12-10

Skidor. Det blev ingen tredje seger i följd för Charlotte Kalla. I Davos var norskorna för starka och svenskan slutade på åttonde plats.

– Jag känner att jag fått ut det jag hade i kroppen i dag, säger hon till TT.

Kalla inledde världscupsäsongen med seger i jaktstarten i finländska Ruka, följde sedan upp det med att slå norskorna på hemmaplan i Lillehammer då hon vann skiathlonloppet.

Men i Davos var det dubbelt norskt i topp i 10-kilometersloppet i fri stil. Ingvild Flugstad Østberg vann, för andra året i följd, före Ragnhild Haga och finländskan Krista Pärmäkoski. Charlotte Kalla slutade åtta, 26,8 sekunder efter segraren.

"Nära bli stum"

Davos tuffa bana på hög höjd tog ut sin rätt, menade Kalla:

– Det är alltid speciellt att tävla på hög höjd. Jag hade ett tempo och klarade av att hålla den belastningen. Det är ju inte så att det spritter i benen, men det känns inte dåligt heller, säger hon.

– Jag ligger i tröskelfart, men när jag ska försöka att öka är jag nära att bli stum.

Kalla är trots allt nöjd över att tidsdifferensen inte var alltför stor till täten.

– Det brukar kunna bli mycket större avstånd på den här tuffa banan.

Hon säger att hon oftare har det tungt i tävlingar på hög höjd än gånger då hon känt sig pigg.

– Jag har också klappat igenom, men det gjorde jag inte i dag. Jag är nöjd med prestationen, det här var det jag hade för dagen.

Stannar i Davos

Kalla kommer att vara kvar i Davos och träna de kommande dagarna.

– Det blir lite lugn träning för att återhämta mig till nästa helg.

På torsdag reser hon till Italien för tävlingarna i Toblach till helgen.

Övriga svenskor som fick världscuppoäng i Davos-loppet var Emma Wikén, 21:a, Ida Ingemarsdotter, 23:a, och Ebba Andersson, 25:a. Stina Nilsson slutade precis utanför topp 30.

Hellner sexa

Marcus Hellner blev bäste svensk på sjätte plats, 35 sekunder efter segrande fransmannen Maurice Manificat. Det var ryskt på andra och tredje plats genom Sergej Ustiugov och Alexander Bolsjunov.

Resultatet var ett fall framåt för Hellner som inte varit bättre än elva tidigare under säsongsinledningen.

– Det var ett bra lopp, jag hade en bättre känsla i kroppen än tidigare, så det var ett steg i rätt riktning. Tekniskt var det också bättre i dag, teknik och känsla brukar gå hand i hand, säger han till SVT.

Hellner berättar att han tänker köra Tour de ski i mellandagarna.

– Jag behöver tävla, så det passar bra in mot OS. Det blir en tuff vecka som härdar kroppen. Man blir van vid att tävla och det brukar vara bra för mig, säger han.

Daniel Rickardsson blev 22:a.

TT

Följ ämnen i artikeln