TT

Publicerad 2023-01-02

Liverpool åkte på en chockförlust med 3–1 mot Brentford.

Mardrömsstart på året för Liverpool och Ibrahima Konaté.

Mittbacken var inblandad i två baklängesmål när Brentford överraskade och vann med 3–1 i engelska Premier League-fotbollen.

Faktum är att Brentford gjorde tre mål i första halvlek. Men endast två fullträffar godkändes. Den tredje dömdes bort efter VAR-granskning.

Hemmalaget tog ledningen när Liverpool-mittbacken Ibrahima Konaté styrde olyckligt bollen in i eget mål efter en hörna. I den 40:e matchminuten utökade Yoane Wissa till 2–0.

Liverpool, som kom från två raka segrar, reducerade tidigt i den andra halvleken genom Alex Oxlade-Chamberlain. Därefter gick bortalaget för kvitteringen, men åkte i stället på en kalldusch.

Och återigen var Konaté inblandad. Den här gången föll han lätt som siste man efter en duell med Bryan Mbeumo. Sistnämnde tog bollen och 3–1 var ett faktum.

I och med förlusten tappar Liverpool i kampen om de åtråvärda Champions League-platserna. Efter 17 Premier League-matcher ligger man sexa. Brentford är sjua.