Djurgården vann målkalaset – kopplar greppet igen

Kasper Ljungström/TT

Publicerad 2024-04-06

Djurgården vann den tredje semifinalen mot Mora i hockeyallsvenskan. Arkivbild.

Det svängde i den tredje semifinalen mellan Mora och Djurgården i hockeyallsvenskan, som Stockholmslaget till slut vann.

Djurgården tog ett stadigt grepp tidigt och hade redan efter drygt 13 minuter tagit ledningen med 3–0 i Smidjegrav arena i Mora.

Matchens allra första mål gjordes av Kevin Karlsson, som också blev tvåmålsskytt.

– Två sköna mål, det tackar man för, säger Karlsson till TV4 Play.

Men hemmalaget svarade, och reducerade till 2–3.

Därefter gick Djurgården ifrån på nytt och gjorde i början av den tredje perioden 6–3. Även då trodde nog bortalaget att det här skulle bli tämligen odramatiskt.

Så blev det inte.

Hemmalaget svarade och med tolv minuter kvar att spela satte Henrik Eriksson dit 5–6, och gav Mora nytt hopp. Men bortalaget höll undan, och lyckades ta hem segern efter många om och men.

– Skönt för en gångs skull att vi lyckas göra lite mål, säger Alexander Ytterell till TV4 Play, som satte dit det avgörande målet för Djurgården.

Därmed leder Djurgården med 2–1 i matcher. Även nästa match spelas i Mora, under måndagen.