Newgarden vann – Ericsson kraschade

TT-AP

Publicerad 2024-05-27

Josef Newgarden firar efter att ha vunnit Indy 500 i Indianapolis.

För den förre segraren Marcus Ericsson tog det stopp redan i första kurvan.

I stället vann Josef Newgarden det klassiska Indycarloppet Indy 500 för andra året i rad.

Och precis som i fjol vann amerikanen efter en duell på upploppet mot mexikanen Pato O'Ward.

För Marcus Ericsson, som vann tävlingen 2022, fick det klassiska loppet ett abrupt slut efter att han kraschat redan i första kurvan. Tom Blomqvist, son till rallygiganten Stig Blomqvist och som tävlar för Storbritannien, gjorde en miss och drog med sig Ericsson.

– Det är oförståeligt. Vi kämpade med att reparera bilen till kvalet förra veckan, vi kämpade hela helgen och sedan denna vecka, så händer detta. Jag kan inte förstå det, säger Ericsson till Viaplay.

Ericsson kraschade sin bil från Andretti Global redan under träningarna och fick kvala med en reservbil. Efter ett misslyckat kval startade svensken näst sist på Indianapolis Motor Speedway.

Det gick inget vidare för de övriga svenskarna heller. Felix Rosenqvist, som låg bra med i början av loppet, tvingades bryta med motorhaveri efter det 55:e varvet av 200.

”Jag tappade effekt på start- och målrakan och tyvärr tvingades vi bryta. Det var väldigt synd, jag hade en bil i dag som var bättre än vad vi har haft på hela månaden.”, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Linus Lundqvist bröt efter 27 varv.