Williams sjunde seger i Wimbledon

Publicerad 2016-07-09

Tennis. Äntligen nådde Serena Williams sin efterlängtade 22:a grand slam-titel.

Efter finalsegern i Wimbledon mot Angelique Kerber har amerikanskan nu lika många tunga titlar som Steffi Graf.

– 22 är fantastiskt. Den här centrecourten känns som hemma, sade en lycklig Serena Williams.

Sedan den 21:a segern i Wimbledon för ett år sedan har det inte blivit någon stor finalseger för Williams. Efter den triumfen förlorade hon finalen i Australian Open just mot Angelique Kerber och också i finalen i Franska mästerskapen i juni mot Spaniens Garbine Muguruza. I säsongens fjärde grand slam US Open i höstas blev hon utslagen i semifinalen.

Serena Williams har inte gjort någon hemlighet av att seger 22 skulle innebära någonting alldeles extra för henne. Inte minst för att det här och där har antytts att 34-åringens hunger efter stora titlar börjat avta efter en lång och framgångsrik karriär.

Hungern finns där

I årets final visade hon att hungern fortfarande finns där.

Världsettan vann med 7-5, 6-3 mot Angelique Kerber och kunde höja Wimbledon-trofén mot skyn för sjunde gången i sin nionde final.

– Jag hade en härlig känsla, Angelique får mig att spela riktigt bra tennis, sade Serena Williams.

Angelique Kerber besegrade alltså Williams i finalen av Australian Open i januari, men den här gången orkade hon inte stå emot amerikanskans tunga spel. Efter 81 minuter var finalen över. Tyskan hyllade sin motståndare efter finalen.

– Serena, du förtjänade det. Du är en stor mästare och en stor människa, sade Angelique Kerber, som ändå stod emot bra i det första setet.

Lättad och lycklig

Tyskan inledde lovande i det andra setet också, men när hon äntligen kämpat till sig sin första breakboll i det sjunde gamet svarade Williams med ett par tunga serveess och någonstans där tog tyskans kämpaglöd slut.

När matchbollen var inslagen lade sig en lättad och lycklig Serena Williams på rygg. Hennes tränare Patrick Mouratoglou brukar säga att Serena Williams brukar glädja sig åt en stor seger i fem minuter - sedan brukar hon rikta fokus på nästa uppgift och sätta upp nya mål. Kanske varade världsettans segerglädje lite längre än så den här gången.

Men visst finns det nya mål och nya rekord att slå.

Som Margaret Courts totalt 24 grand slam-segrar eller Martina Navratilovas totalt nio Wimbledon-segrar.

TT-AFP

Följ ämnen i artikeln