NFL-spelare kollapsade – tillståndet kritiskt

TT-AP

Publicerad 2023-01-03

Damar Hamlin som spelar för NFL-laget Buffalo Bills kollapsade på plan efter en tackling i matchen mot Cincinnati Bengals.

NFL-spelaren Damar Hamlin i Buffalo Bills kollapsade på planen med hjärtstopp efter en tackling i matchen mot Cincinatti Bengals natten mot måndag.

Hans tillstånd är fortsatt kritiskt.

”Snälla, be för vår bror”, skriver Hamlins lagkamrat Josh Allen på Twitter.

Läkare tog sig in på planen och, omgivna av de andra spelarna, utförde de hjärt- och lungräddning på Hamlin innan han fördes till sjukhus.

Buffalo Bills skriver att 24-åringen drabbades av ett hjärtstopp, men att läkarna fick i gång hjärtat.

”Damar Hamlin drabbades av ett hjärtstopp till följd av en tackling i vår match mot Bengals. Hans puls återställdes på planen och han fördes till UC Medical Center för vidare tester och behandling. Han är för närvarande nedsövd och i kritiskt tillstånd”, skriver Bills på Twitter.

Matchen avbröts och efter drygt en timme meddelade NFL att den inte skulle återupptas.

”Våra tankar är med Damar och Buffalo Bills. Vi kommer att ge mer information så fort det finns”, sade ligan i ett uttalande.

Damar Hamlin kollapsade strax efter en tacklingssituation med Tee Higgins i motståndarlaget Cincinatti. Hamlin reste sig upp efter tacklingen och såg ut att justera sitt ansiktsskydd när han plötsligt föll baklänges och låg orörlig på marken. Där fick han läkarvård i 20 minuter innan han fördes till sjukhus.

Flera av spelarna var tårögda på planen.

– Ingen har upplevt någonting sådant här. Jag har inte sett någon liknande heller, sade experten Troy Aikman i ESPN:s sändning.

Det är inte klart om matchen kommer att återupptas senare.