Kasper Ljungström/TT

Publicerad 2024-04-07

Liverpool fick "bara" med sig en poäng från mötet med Manchester United.

Efter en halvlek var Liverpool fullständigt överlägsna mot Manchester United.

Luis Diaz satte dit 1–0 i matchminut 23, och när halvtidsvisslan gick hade Manchester United inte haft ett skottförsök ännu.

Men bara fem minuter in i den andra halvleken bjöd Liverpools Jarell Quansah in Manchester United i matchen genom en jätteblunder. Mittbacken stod för en mycket svag passning när målvakten Caoimhin Kelleher var helt ur position, och Bruno Fernandes kunde sätta dit 1–1 i öppet mål från långt avstånd.

1–1 blev 2–1 till United när supertalangen Kobbie Mainoo vackert vinklade in ledningsmålet för hemmalaget, och plötsligt satt Manchester United i förarsätet.

Men det hela skulle sluta med delad pott, efter att Mohamed Salah räddat Liverpool från straffpunkten. Aaron Wan-Bissaka gick in klumpigt mot Harvey Elliott, och domaren pekade på straffpunkten.

Slutresultatet skrevs 2–2, och därmed tappar Liverpool tabelledningen som man hade inför helgens omgång. I stället är det nu Arsenal som leder på målskillnad över Liverpool. De två har sedan en poängs marginal ner till Manchester City.

Rättelse: I en tidigare version var tabellställningen fel.